Festival Žákovic Open "rozbubnuje" trenčiansky primátor Rybníček

27.07.2012 Trenčín

Trenčianske Bohuslavice 27. júla (TASR) – V parochni a krikľavej pestrofarebnej košeli dnes popoludní „rozbubnuje“ hudobný festival Žákovic Open trenčiansky primátor Richard Rybníček. Pod umeleckým menom Riči Fiči zasadne Rybníček za bicie nástroje s trenčianskou kapelou Cpt. Slice, ktorá festival otvára.

„Vystupujem tam s nimi každý rok, idem tam ako hosť a budem hrať dve piesne, aj som včera trochu trénoval. Nebubnujem často, je to však ako bicyklovanie, asi sa to nedá zabudnúť,“ povedal Rybníček s tým, že hrať bude bez nároku na honorár, nanajvýš za svoj výkon za bicími dostane pohár nealkoholického piva.

Rybníček bol v roku 1985 spolu s Michalom Kaščákom zakladateľom undergroundovej hudobnej skupiny Bez ladu a skladu. Americký New York Times ju zaradil medzi skupiny, ktoré prispeli k pádu železnej opony.

Hudobný festival Žákovic Open odštartuje dnes o 17.00 h práve skupina Cpt. Slice. Okrem nej sa dnes a v sobotu (28.7.) na dvoch pódiách v Trenčianskych Bohuslaviciach predstavia Peter Lipa, Jana Kirschner, skupiny Para, Slobodná Európa, Zóna A, Vidiek, Polemic, Hex a mnohé ďalšie.
 

Vyberte región